Wat doen wij

Hulpverlening

Praktische hulp
Sinds 2012 zijn we al actief in de hulpverlening op Goeree Overflakkee. We zetten ons in voor mensen, die een helpende hand nodig hebben in praktische zin. Ook op ons eiland zijn er veel eenzame en hulpbehoevende mensen. Personen die door lichamelijke of psychische problemen niet in staat zijn om werkzaamheden, die voor anderen zo normaal zijn, uit te voeren. Meestal is dit van tijdelijke aard. Juist voor deze doelgroep is het erg belangrijk als ze net dat duwtje in de rug krijgen, door op een praktische manier hulp te krijgen.

In de afgelopen jaren mochten we al veel mensen een helpende hand bieden bij onder andere:

 • Verhuizingen,
 • Inrichten van iemands woning
 • Vloeren leggen
 • Schoonmaken
 • Tuinonderhoud
 • Witgoed regelen en leveren
 • Schuttingen plaatsen
 • Bestratingswerkzaamheden
 • Spullen naar stort brengen
 • Rijden naar de Voedselbank
 • Etc.

Voor mensen die in onze doelgroep vallen is alle hulp die we bieden gratis.


Geestelijke hulp

We komen ook regelmatig in contact met mensen die gewoon om een praatje verlegen zitten. Er is veel eenzaamheid en niet alleen onder ouderen. Door er gewoon voor iemand te zijn, ben je soms enorm waardevol. Als mensen dat willen, kunnen we langs komen voor een gesprek, voor gebed of voor advies. Voor mensen die op geestelijk gebied hulp nodig hebben, is er een team van ervaren mensen bij onze stichting aangesloten. Na een eerste kennismaking wordt er verder gekeken naar wat nodig is.

Er is, via dit team, ook de mogelijkheid om aan een traject mee te doen, waarin er in een aantal gesprekken wordt gekeken waar er eventueel nog dingen uit het verleden van invloed zijn op het dagelijks leven van nu. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met het nummer of het emailadres dat vermeld staat in deze website.


Dagbesteding

Sinds 2017 hebben we ook de beschikking over een werkplaats. Deze is ingericht voor houtbewerking en voor fiets/scooter reparatie. Eveneens kunnen we hier producten restaureren zoals: meubels, aanhangers, bootjes, etc.

In de werkplaats worden meubels gemaakt van o.a. steigerhout voor binnen en buiten. De meubels worden volledig naar de wens van de klant gemaakt.

Eveneens worden er leuke woonaccessoires gemaakt van gerecyclede materialen zoals o.a. pallethout. Ook hopen we binnenkort speelgoed te gaan maken.

Vanaf 1 november 2020 mogen we gebruik gaan maken van een nieuwe, veel grotere ruimte aan de Gerard Walschapstraat in Sommelsdijk. Dan krijgen we nog veel meer mogelijkheden om de dagbesteding uit te breiden. De ontwikkeling van deze idee├źn is al volop in ontwikkeling en zullen in een later stadium worden uitgevoerd.


Ondersteuning

Stichting Habakuk ondersteund ook andere stichtingen, projecten en instanties die werkzaam zijn voor dezelfde doelgroep als wij. We weten inmiddels hoe moeilijk het is om iets op te starten. Als we bestaande en nieuwe initiatieven kunnen steunen, zullen we dat zeker niet nalaten.