Wie zijn wij

Initiatiefnemers aan het woord:

Wij zijn Arjan en Marja van der Made. Getrouwd in het jaar 2000. Inmiddels ouders van twee jongens en twee meiden.

In 2012 is de droom ontstaan waarin we nu aan het wandelen zijn. Na een zeer heftige periode van twee jaar, waarin ziekte, een burn-out en daarmee gepaard gaande financiële problemen en dreigend ontslag ons leven totaal op zijn kop zette.

Alles waar we houvast aan dachten te hebben, viel volledig weg. Totdat God, in het diepte punt, op een wonderlijke manier ingreep en ons riep om Hem achterna te gaan. In dit hele proces van loslaten van onze eigen plannen en op zoek gaan naar Gods plan voor ons leven,  is deze droom ontstaan. Hoe meer we gingen begrijpen van Gods Vaderhart, hoe duidelijker werd ons, welke weg we moesten gaan bewandelen. God gaf ons nieuwe inzichten en nieuwe verlangens. Hij leerde ons kijken met ogen van genade in plaats van veroordeling.

De maatschappij waar we nu in leven heeft een enorme snelheid gekregen. Wat gisteren nieuw op de markt werd gebracht, is vandaag al weer uit de mode. Een maatschappij waarin genoeg te weinig blijkt te zijn en waarin individualisme onvermijdelijk is. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen deze maatschappij niet kunnen bijhouden en vast lopen in hun dagelijkse bestaan. Soms door eigen keuzes, maar ook vaak door een samenloop van omstandigheden die iemand overkomen. Met as gevolg dat mensen zich gaan terugtrekken uit deze maatschappij of zich er juist tegen gaan verzetten in allerlei vormen. Veel mensen voelen zich afgewezen, als ze niet meer mee kunnen met de rest. Hoe fijn is het als je juist in het dieptepunt van je leven een liefdevolle arm om je heen krijgt

Daarom hebben we ook gekozen voor de naam Habakuk. Dit betekend namelijk: liefdevolle omarming.

Dat is meteen ook ons verlangen. Naast mensen gaan staan in de situatie waarin ze terecht zijn gekomen, om samen te kijken naar de weg terug.


Identiteit

De droom die we hebben gekregen is ontstaan, doordat we de touwtjes van ons leven in Gods handen hebben gelegd. Wij hebben ervaren dat God altijd groter is, dan de slechtste situatie waarin je terecht kunt komen. Wij hebben geleerd dat God, een God van liefde is. Hij heeft ieders geluk voor ogen. Als je Hem de ruimte geeft om de situatie te herstellen, dan ga je dingen zien en ervaren die je niet voor mogelijk had gehouden. Eén ontmoeting met Hem maakt alles anders.

Ons verlangen is om mensen een ontmoeting met God te laten hebben, door ons heen. Door zijn liefde en rust uit te stralen. Wij zullen echter nooit onze mening opdringen aan de mensen waarmee we in aanraking komen.

Daarom is ook iedereen welkom bij onze stichting, omdat iedereen in onze ogen even waardevol is. Wat je achtergrond, overtuiging, geaardheid of huidskleur ook is. Wij geloven dat iedereen gelijk is en even geliefd.


Contact
Arjan en Marja van der Made
info@stichtinghabakuk.nl
06-50128231